Medvjedev: Europski parlament ne znači ništa, pomoći ćemo Europi sa 10 milijardi dolara

Foto: AFP

RUSKI predsjednik Dmitrij Medvjedev je nakon summita sa čelnicima EU poručio europskim parlamentarcima da se ostave ruske unutarnje politike te naznačio kako bi njegova država mogla donirati 10 milijardi dolara za spas europskih ekonomija. 

Jučer je Europski parlament zatražio od Rusije da održi nove parlamentarne izbore te da se zabrani dobivanje viza u državama EU za ljude koji su ubili odvjetnika Sergeja Magnitskog. "Neću komentirati njihove odluke, one mi ne znače ništa. Europski parlament bi se trebao baviti unutarnjim pitanjima jer EU i sama ima mnogo problema", kazao je Medvjedev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon kritika je počeo hvaliti Europsku uniju. Kazao je da je "moćna" EU vrlo bitna za Rusiju te je euro nazvao njezinim najvećim doprinosom svijetu. "41 posto ruskih deviznih rezervi su u eurima ili u osiguračima povezanima sa eurom. Zato ćemo nastaviti podupirati EU", kazao je ruski predsjednik i dodao kako će Rusija uložiti koliko god treba kako bi se spasila europska ekonomija i eurozona.

Danas ujutro je suradnik ruskog predsjednika Arkadi Dvorković rekao da bi Rusija mogla MMF-u dati 10 milijardi dolara koji bi se koristili za pomoć europskim državama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara