Medvjedev podržao Obaminu odluku o odustajanju od proturaketnog štita

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

PREDSJEDNIK Rusije Dmitrij Medvjedev je pohvalio odluku američkog predsjednika Baracka Obame o odustajanju od plana izgradnje proturaketnog štita u Europi. Medvjedev je Obaminu odluku komentirao zaključujući da sada postoje dobri uvjeti za suradnju po pitanju balističkih raketa. "Ocjenjujemo da je pristup američkog predsjednika Baracka Obame ostvarenju naših dogovora odgovoran čin. Spreman sam na nastavak dogovora.", u službenom govoru prikazanom na ruskoj televiziji.

Medvjedev je podsjetio da su u srpnju dvojica predsjednika dogovorila zajednički rad na procjenjivanju rizika koji bi izazvale balističke rakete, te načine na koji bi se taj rizik umanjio.

"Izjava iz Washingtona o odustajanju od raketnog štita je pokazatelj stvaranja dobrih uvjeta za suradnju između SAD-a i Rusije."

Medvjedev je rekao da Rusija želi raditi s SAD-om i europskim zemljama na "razvijanju učinkovitih mjera protiv širenja rizika kojega predstavljaju rakete, mjera koje će voditi računa o interesima svih i osigurati jednaku sigurnost svim državama u europskom prostoru".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara