Medvjedev priča o kolonizaciji: Čovječanstvo će pokoriti druge planete

Medvjedev priča o kolonizaciji: Čovječanstvo će pokoriti druge planete

Foto: AFP

RUSKI predsjednik Dmitrij Medvjedev je u intervju Kineskoj centralnoj televiziji rekao da vjeruje kako će ljudi jednom pokoriti druge planete te je istaknuo da je Rus bio prvi čovjek u svemiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Vjerujem da je to bio istinski revolucionarni i vrlo simboličan događaj. Bilo je to ogromno postignuće sovjetskih kozmonauta, koje je podijelilo povijest svijeta na 'prije' i 'poslije leta', što je označeno kao 'svemirska era'", kazao je Medvjedev koji je zadovoljan zbog napretka koji je postignut u tom području u posljednjih pet desetljeća od povijesnog leta Jurija Gagarina.

Ruski predsjednik je optimističan u vezi budućnosti svemirskih otkrića. "Bilo je mnogo idealističkih vizija u vezi te teme, no naši zadaci su istraživanju svemira su postali pragmatičniji", kazao je Medvjedev i dodao kako vjeruje da će čovječanstvo uvijek pokušati kombinirati san o svemirskim istraživanjima s pragmatičnim pristupom. "Jednom ćemo biti sposobni pokoriti druge planete i zvjezdane sustave. Ne znam kada ćemo to moći ostvariti", zaključio je Medvjedev.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara