Medvjedica s mladunčetom izazvala prometni kaos u rumunjskom gradu

MEDVJEDICA i njeno mladunče izazvali su paniku u rumunjskom gradu Brasovu. Dvojac je u potrazi za hranom zaustavio promet u središtu grada da bi se na kraju stepenicama popeli na krov četverokatne zgrade.

Prolaznici su obavijestili nadležne ustanove kako medvjedica i mladunče lutaju parkom i slamaju ograde u središtu grada. Spasilačke ekipe nisu uspjele namamiti medvjedicu da siđe s krova pa su je umirile sedativima iz puške, a dok su ih prebacivali promet je u gradu bio zaustavljen na dva sata, javlja Associated Press.

"Medvjedić je bio jako malen i nije mogao držati korak s majkom, a ona nije htjela ići u šumu bez njega", kazao je ravnatelj službe za zaštitu životinja Flavius Barbulescu. Za taktiku uspavljivanja odlučili su se kad se medvjedica stubama popela na tavan zgrade, razbila prozor i izašla na krov.
Tada su ih ispratili u obližnji zoološki vrt, a cijeli prizor bio je popraćen izravnim televizijskim prijenosom. Za nekoliko dana pustolovni medvjedi bit će vraćeni u obližnji medvjeđi rezervat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u gradu Brasovu koji se nalazi 150 kilometara od Bukurešta, medvjedi nisu neuobičajen prizor. Često se spuste u grad i u potrazi za hranom kopaju po kontejnerima.

J.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara