Megawati Sukarnoputri traži oprost za neuspjehe

DOSADAŠNJA indonezijska predsjednica Megawati Sukarnoputri, za koju se čini da će biti premoćno pobijeđena na predsjedničkim izborima, ispričala se u četvrtak pred parlamentom jer nije do kraja provela potrebne reforme.

"Zbog tih nedostataka i neriješenih problema, pred ovom skupštinom koju poštuje sav indonezijski narod koji volim, zajedno sa zamjenikom predsjednika, tražimo oprost", izjavila je šefica države.

Predsjednica je također kazala da je u zadnje tri godine ostvaren napredak u borbi protiv terorizma, priznajući da su ipak moguća poboljšanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Moramo se dogovoriti što je brže moguće o uvođenju djelotvornijeg rješenja u borbi protiv terorizma, u skladu sa zakonom", izjavila je ona.

Megawati je, čini se, posljednji put govorila pred parlamentom, jer je već jasno da je poražena na predsjedničkim izborima za koje se prebrojavanje glasova nastavlja u četvrtak.

Službeno nije priznala poraz te njezin suparnik, general u mirovini Susilo Bambang Yudhoyono, koji premoćno vodi, nije proglasio pobjedu.

Dosadašnja predsjednica nije bila voljena među običnim pukom koji joj zamjera način upravljanja zemljom dok raste gospodarska kriza i nezaposlenost.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara