Mehun: MUP sudjelovao u otkrivanju srbijanske skupine trgovaca ljudima

HRVATSKA policija sudjelovala je prikupljanjem "operativnih podataka" u otkrivanju srbijanske krijumčarske skupine koja je mlađe žene iz Srbije i Crne Gore radi prostitucije preko Hrvatske prebacivala u Italiju, izjavio je danas glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Protiv Dejana Štošića i njegove deseteročlane skupine Specijalno tužiteljstvo za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu podiglo je optužnicu zbog kaznenog djela trgovine ljudima.

To je tužiteljstvo danas priopćilo da su se optuženi tijekom 2003. godine lažno predstavljali mlađim ženama i obećavali im posao u Italiji. Nakon što bi one pristale, u Italiju su ih prebacivali preko svojih kriminalnih veza u Hrvatskoj, koristeći lažne hrvatske dokumente.

U izjavi za Hinu Mehun je potvrdio da je hrvatska policija početkom godine od beogradskog Interpola dobila zahtjev za prikupljanjem operativnih podataka protiv Stošićeve skupine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prikupljeni su podatci ubrzo nakon zahtjeva za pomoć poslani u Beograd, rekao je Mehun, dodajući da hrvatska policija nastavlja prikupljati podatke i raditi na tom slučaju.

Kazao je kako se posebne provjere rade vezano uz izdavanje krivotvorenih hrvatskih putovnica. Mehun nije želio govoriti o pojedinostima policijskih akcija, rekavši da o svim novim saznanjima MUP obavještava policiju susjedne države.

Objasnio je da u slučajevima međunarodne policijske suradnje sve informacije o pojedinom slučaju daje policija koja vodi akciju, što je u ovom slučaju srbijanska policija.

Krijumčarska skupina Dejana Stošića, prema tvrdnjama Specijalnog tužiteljstva za borbu protiv organiziranog kriminala, djevojke je prisiljavala na uličnu prostituciju, uglavnom na području sjeverne Italije. Sav novac od prostitucije djevojke su morale predavati Stošiću, a dnevno su zarađivale između 500 i 600 eura.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara