Mehun: Policija poduzima sve da bi uhvatila Gotovinu

GLASNOGOVORNIK MUP-a Zlatko Mehun izjavio je danas da je policija u potrazi za odbjeglim generalom Antom Gotovinom provjerila sve informacije koje je primila, lokacije na kojima je navodno viđen te osobe za koje se sumnjalo da mu pomažu, no da nije dobila niti jednu informaciju koja bi rezultirala njegovim pronalaskom i uhićenjem.

"U cilju pronalaska i uhićenja Ante Gotovine policijski službenici MUP-a u suradnji sa sigurnosnim službama i glavnim državnim odvjetnikom stalno prikupljaju obavijesti o kretanju i boravku Gotovine te osobama koje bi mu mogle pružati pomoć u skrivanju. Policija poduzima sve potrebno da bi utvrdila istinitost takvih obavijesti", kazao je Hini Mehun. Dodao je da mjerama i radnjama koje policija poduzima rukovodi i koordinira Ravnateljstvo policije.

U MUP-u podsjećaju da je nakon raspisivanja potrage za Gotovinom, 2001., svim policijskim upravama izdan nalog da intenziviraju potragu za njim.

"Svi policijski službenici u Hrvatskoj imaju stalnu zadaću tragati za gotovinom", kazao je Mehun.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da je policija dobivala i informacije koje su upućivale da se Gotovina skriva izvan Hrvatske. "Sve takve informacije žurno su dostavljene uredima Interpola u tim zemljama kako bi se provjerile, no za sada to nije dalo nikakvog rezultata", kazao je. Dodao je da je, uz raspisanu međunarodnu tjeralicu, Interpol na svojoj web stranici objavio fotografiju Gotovine, koja je tako dostupna svim članicama te međunarodne policijske organizacije.

Mehun je na kraju podsjetio da je još uvijek na snazi i novčana nagrada od 350 tisuća kuna koju je MUP raspisao za obavijest koja bi dovela do njegova uhićenja.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić i predsjednik Vlade Ivo Sanader zatražili su danas od svih nadležnih tijela državne administracije, uključujući obavještajne agencije, MUP i Državno odvjetništvo da, u suradnji s odgovarajućim službama drugih zemalja, nastave i maksimalno pojačaju sve potrebne mjere i aktivnosti radi otkrivanja i uhićenja Gotovine.

Mesić je, pak, na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za novinare u Uredu predsjednika izjavio da prema podacima kojima on raspolaže Gotovina nije u Hrvatskoj, ali da bi Hrvatska u to uvjerila i svoje vanjske prijatelje za to mora imati dokaze.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara