Mehun: Provjeravaju se indicije da je Gotovina pobjegao lažnom putovnicom

GLASNOGOVORNIK MUP-a Zlatko Mehun rekao je danas da "temeljem indicija iz više izvora policija i obavještajne službe u suradnji s Državnim odvjetništvom provjeravaju navode da je general Gotovina pobjegao lažnom putovnicom izdanom u zagrebačkoj policiji".

"Kada završi s provjerom tih informacija policija će o svemu izvijestiti Državno odvjetništvo, a do tada ne možemo ništa reći o ovom slučaju", izjavio je Mehun za Hinu.

Glasnogovornik MUP-a nije želio potvrditi ni opovrgnuti neke detalje o kojima su pisali Feral Tribune i Jutarnji list, primjerice da je policija ustvrdila tko je iz zagrebačke policije haškom bjeguncu Anti Gotovini omogućio da dobije lažnu putovnicu na tuđe ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nikakve izjave o ovom slučaju danas nije želio davati ni glavni državni odvjetnik Mladen Bajić.

"Ne želim ništa govoriti o slučaju generala Gotovine", kazao je Bajić na konferenciji za novinare u Državnom odvjetništvu, gdje su predstavljeni prošlogodišnji rezultati rada.

Pozivajući se na Feral Tribune današnji Jutarnji list objavio je da je Gotovina 2001. pobjegao iz Hrvatske s lažnom putovnicom izdanom u zagrebačkoj policiji. Navodno je riječ o jednoj od tri tisuće putovnica nestalih 1999. iz generalnog konzulata u Mostaru.

Mediji navode i da je skupina agenata Protuobavještajne agencije (POA), radeći na slučaju odbjeglog generala Gotovine, uspjela utvrditi pojedinosti na koji mu je način izdan lažni dokument i tko je to u zagrebačkoj Policijskoj upravi učinio.

Ta najnovija otkrića trebala bi uskoro biti predočena Radnoj skupini EU kao dokaz ozbiljnosti napora službi RH u potrazi za Gotovinom, piše tisak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara