MEI: Natječaj za stipendije za europske studije na inozemnim sveučilištima

Ministarstvo europskih integracija raspisalo je u srijedu natječaj za stipendije za poslijediplomske europske studije na inozemnim sveučilištima, priopćeno je iz Ministarstva.

Odabrani kandidati potpisuju ugovore o stipendiranju s Ministarstvom europskih integracija RH, kojima se obvezuju da će po povratku sa studija raditi u tijelima državne uprave najmanje tri godine.

Ovisno o programu studija i profesionalnom usmjerenju, stipendisti se nakon završenog studija zapošljavaju na poslovima usklađivanja zakonodavstva RH s pravnom stečevinom EZ, ispunjavanja gospodarskih uvjeta, provedbe programa pomoći i projekata EU u Hrvatskoj, te obrazovanja, informiranja i prevođenja vezanog za odnose Hrvatske i EU.

Program dodjeljivanja stipendija za poslijediplomske europske studije na sveučilištima u inozemstvu postoji od osnutka Ureda za europske integracije Vlade RH 1998. godine, tako da je do sada njime obuhvaćeno sedam generacija stipendista, njih oko 130, koji su pohađali studije na tridesetak uglednih sveučili?ta Austrije, Belgije, Francuske, Italije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Španjolske, Švedske i Velike Britanije.

Cjelovit tekst Natječaja nalazi se na Internet stranici: http://www.mei.hr/default.asp?ru=1andgl=200502090000003andsid=andjezik=1

(Hina) xpp ysv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara