MEI: SVEČANO POTPISAN UGOVOR O STIPENDIRANJU POSTDIPLOMACA

U Ministarstvu za europske integracije održana je svečanost povodom potpisivanja Ugovora o stipendiranju za poslijediplomske studije u inozemstvu u predstojećoj akademskoj godini. L

Kako je u ponedjeljak priopćeno iz MEI-a, dodijeljeno je 18 stipendija za jednogodišnje poslijediplomske europske studije na 7 različitih sveučilišta u 5 europskih zemalja uz financijsku pomoć hrvatskih tvrtki Ericcson Nikola Tesla, HT, PBZ i Podravka te Vlade Velike Britanije.

Program rada Vlade Republike Hrvatske za tekuće razdoblje i Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, sklopljen s EU, navode osposobljavanje svih državnih resora za proces prilagodbe Europskoj uniji kao jedan od prioriteta. Sukladno tome Ministarstvo za europske integracije provodi brojne obrazovne programe, a jedan od njih je i stipendiranje mladih stručnjaka na jednogodišnjim poslijediplomskim europskim studijima na sveučilištima u inozemstvu, koji je pokrenut još 1998. godine.

Cilj ovog programa je osigurati veći broj stručnjaka iz različitih područja europskih integracija (pravo EU, ekonomija EU i sl.) koji će raditi na poslovima približavanja RH Europskoj uniji. U proteklih 5 godina, putem programa stipendiranja, obrazovano je stotinjak stručnjaka na 27 različitih sveučilišta diljem Europe. Po povratku u Hrvatsku, stipendisti su zaposleni u različitim tijelima državne uprave.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na veliki broj izuzetno kvalitetnih kandidata koji su se javili na ovogodišnji natječaj te ograničena sredstva za te svrhe u proračunu MEI za ovu godinu, Ministarstvo se obratilo nizu hrvatskih tvrtki za pomoć u sufinanciranju programa stipendija. Na poziv su odgovorile četiri tvrtke - Ericcson Nikola Tesla d.d., HT d.d., PBZ d.d. te Podravka d.d. Sufinanciranje stipendija za studije u Velikoj Britaniji nastavak je višegodišnje suradnje između Vlade Velike Britanije i Ministarstva za europske integracije.

Povjerenstvo za odabir kandidata utvrdilo je konačnu listu od 18 stipendista koji će pohađati studije na 7 različitih sveučilišta u 5 europskih zemalja (Velika Britanija, Belgija, Francuska, Nizozemska i Njemačka). Stipendisti su pravnici, ekonomisti, politolozi i jezičari, navodi se u priopćenju MEI-a.

(Hina) pp sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara