Meksička policija u napuštenom rudniku našla ostatke 77 žrtava obračuna narkobandi

Tekst: S.C.H.
Foto: AFP

MEKSIČKA je policija u ventilacijskom otvoru rudnika u blizini grada Taxca otkrila ostatke čak 77 tijela za koje se neslužbeno pretpostavlja da su žrtve međusobnih obračuna lokalnih narkokartela, prenose svjetski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Neka od otkrivenih tijela imala su vezane ruke i poveze preko očiju, no predstavnici lokalne policije odbili su prije završetka istrage špekulirati o tome jesu li žrtve doista ubijene u obračunima narkokartela. Tunel je, kako se pretpostavlja, već nekoliko godina korišten kao masovna grobnica, a prva su tijela u njemu otkrivena prije tjedan dana. Policija je nakon toga odlučila temeljitije pretražiti otvor, no pretpostavlja se kako bi u napuštenom rudniku moglo biti još tijela te je najavljeno da će se pretražiti još deset postojećih tunela.

U masi tijela, od kojih su tri bila posve mumificirana, a od dva tijela preostali su tek kosturi, identificirano je tek njih četvero. Zbog toga su policijski istražitelji pozvali članove obitelji osoba nestalih u posljednjih nekoliko godina da se jave radi DNA testiranja kako bi se otkrio identitet žrtava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara