Meksički narko kartel odrubljenim glavama poslao poruku vlastima

Meksički narko kartel odrubljenim glavama poslao poruku vlastima

MEKSIČKE vlasti u petak su ispred zgrade pokrajinskih vlasti države Guerrero pronašle dvije ljudske glave uz koje su bile ostavljene poruke koje vlastima poručuju da se radi "o još jednoj poruci" poslanoj kako bi se vlasti "naučile poštovanju".

Pronalazak dviju glava podsjetio je na sličan slučaj iz travnja ove godine kada su odrubljene glave dvojice meksičkih policajaca ostavljene ispred zgrade pokrajinskog ministarstva financija u poznatom meksičkom odmaralištu Acapulcu.

U porukama ostavljenim pokraj odrubljenih glava pisalo je, "Još jedna poruka, gadovi, tako da se naučite poštovanju". Pretpostavlja se da su poruku ostavili pripadnici tamošnjeg narko kartela kao osvetu za pogibiju četvorice krijumčara drogom koji su ranije ove godine poginuli u vatrenom okršaju s policijom.

Dvije pronađene glave su otkrivene svega dan nakon što je ispred ulaza u gradsku vijećnicu pronađena ljudska glava koju su ubojice odrubili bivšem vojniku meksičke vojske Hugu Garciji, a uz koju je ostavljena slična poruka potpisana sa "Z". Vjerojatno se radi o skupini bivših elitnih vojnika meksičke vojske poznate pod nazivom "Las Zetas", koji sada rade za jedan od lokalnih narko kartela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasti nastoje utvrditi pripadaju li pronađene glave dvama tijelima koja su također jučer pronađena na udaljenom mjestu u predgrađu Acapulca, a također se želi utvrditi identitet ubijenih osoba i mogući motivi zločina.

Početkom lipnja odrubljena ljudska glava isplivala je na plaži usred turističkog dijela obale Acapulca, grada koji je od početka godine postao poprište preko deset brutalnih vatrenih okršaja policije i pripadnika narko kartela, te nekolicine bombaških napada na policijske postaje.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara