Meksički razbojnici opljačkali hrvatske turiste; ubili dvoje mladih Amerikanaca

SUSRET s meksičkim razbojnicima prije tri dana imala je skupina od 27 hrvatskih turista. Na povratku s izleta njihov je autobus, oko 60 kilometara od arheološkog lokaliteta Palenque, presrela grupa razbojnika koja im je opljačkala novac i druge dragocjenosti, a ukrali su i dvije putovnice. Nitko od turista nije ozlijeđen.

Meksiko je destinacija na kojoj se do sada nisu događale slične neugodnosti i ne pojavljuje se ni na jednoj od lista destinacija koje se ne preporučuju za putovanje, pa tako ni na Internet stranicama hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova.

Razbojnici ubili dvoje mladih Amerikanaca

Četvorica naoružanih razbojnika otela su i ubila dvoje mladih Amerikanaca na autocesti na jugu Meksika, a 22-godišnju trudnu djevojku ostavili su na životu, objavila je u subotu policija.

Razbojnici su presreli automobil s 22-godišnjim mladićem iz Hustona i dvije djevojke iz Miamia u dobi od 16 i 22 godine. Troje Amerikanaca putovalo je u posjet mladićevoj majci u mjesto Cutzamala de Pinzon, 200-tinjak kilometara od Acapulca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razbojnici su žrtve prebacili u svoj automobil, odvezli u nenaseljeno područje i opljačkali. Mladića i 16-godišnju djevojku potom su ubili hicima iz vatrenog oružja.

U policiji pretpostavljaju da su drugu djevojku ostavili na životu jer je trudna. Ona je pronađena zavezanih ruku i nogu, a razbojnici su je izbacili iz automobila u vožnji. Djevojka se uspjela odvezati i doći do policije koja je na osnovu njenog iskaza uhitila četvoricu sumnjivaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara