Meksički ribari spašeni nakon više od 9 mjeseci na Pacifiku

TROJICA meksičkih ribara koji su prije gotovo deset mjeseci krenuli u ribolov iz svog gradića na zapadnoj obali Meksika spašeni su usred Pacifičkog oceana u blizini Marshallovog otočja, više od 8 tisuća kilometara zapadno od njihova polazišta, objavila je u srijedu ribarska kompanija koja ih je pronašla.

Ribare je pronašao tajvanski tunolovac još 9. kolovoza između Marshallovih otoka i Kiribatija, ali se tada, prema prvim informacijama, smatralo da su ribari bili izgubljeni u Pacifiku samo tri mjeseca.

Međutim, direktor ribarskog poduzeća Koo's Fishing Co. Ltd. u Majuru, glavnom gradu Marshallovog otočja, rekao je u srijedu da su spašeni ribari, nakon što su se malo oporavili, rekli kako su iz svog mjesta San Blas na zapadnoj obali Meksika krenuli u ribolov još 28. listopada prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, zbog problema s motorom i jakih vjetrova njihova je ribarska brodica, duga oko 9 metara, vrlo brzo odnesena na otvorenu pučinu. Oba motora su zatajila i trojica mladih meksičkih ribara plutali su Pacifikom devet mjeseci i devet dana, dok ih nije spazila posada tunolovca.

Prehranjivali su se sirovom ribom i pili kišnicu. Jednom su prilikom, priča jedan od preživjelih, 27-godišnji Jesus Vidana, punih 15 dana gladovali jer nisu uspjeli ništa uloviti, ali su imali vode jer su svakodnevno padale silne kiše.

"Nikad nismo izgubili nadu jer tamo gore ima Boga", priča Jesus dodajući kao su vrijeme na barci provodili čitajući Bibliju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara