Mencer: Pometen račun Sveučilišta u Zagrebu

SVEUČILIŠTE u Zagrebu traži od zagrebačkoga Općinskog suda povratak na stanje prije ovrhe, kojom mu je s računa u Zagrebačkoj banci skinuto skoro tri milijuna kuna, koliko poduzeću "Krogradnja" duguje Studentski centar (SC).

Sveučilište je ogorčeno slijedom tog postupka, rekla je rektorica Helena Jasna Mencer, ustvrdivši da je s računa Sveučilišta skinut novac koji je trebao biti skinut s računa SC-a. Račun Sveučilišta je pometen i na njemu sada nema niti kune, istaknula je.

Jedan zagrebački dnevni list danas piše da je Sveučilište u Zagrebu oštećeno za nešto više od 600 tisuća kuna, dok je ostatak novca (2,2 milijuna kuna) naplaćen s računa Hrvatkih studija. Studentski je centar od 2000. "Krogradnji" dugovao 355 tisuća kuna za obrtničke radove, no iznos je uvećan zbog kamata. Iako je Općinski sud donio presudu da se novac skine s računa SC-a, kako je ta ustanova u sanaciji, po zakonu dug plaća njegov vlasnik, piše list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kako je to sada Sveučilište opet vlasnik SC-a, a dvije godine nije imalo uvid u dokumentaciju o sanaciji i ne zna u kojoj je fazi", upitala je Mencer.

Ona drži nedopustivim da Sveučilište nikada nije dobilo rješenje o ovrsi iako je ono stiglo u banku još 9. prosinca.

Rektorica je izvijestila da Sveučilište od Općinskog suda traži povratak na prethodno stanje te da je zatražilo i sastanak s resornim ministrom, no on se još nije odazvao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara