Mesić: Akcija traženja Gotovine će uspjeti

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić izjavio je u razgovoru za Večernjakov "Obzor" da vjeruje u uspjeh akcije traženja odbjeglog haaškog optuženika generala Ante Gotovine.

Komentirajući napore Hrvatske da do 17. ožujka ispuni uvjet za početak pregovora o ulasku u Europsklu uniju i sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost održanu u srijedu 23. veljače, Mesić je rekao da se sve odvija na zadovoljstvo državnog vrha.

"Sve se odvija na naše zadovoljstvo i vjerujem u uspjeh cijele akcije jer je učinjeno kud i kamo više nego u cijelom periodu prije", rekao je Mesić.

"Prije je rađeno kao da ima vremena na pretek, a sada vremena više nema i zato su akcije svih koji su uključeni u posao najmanje udvostručene. Tko ne bude obavio sve što po zakonu bude morao, snosit će posljedice. Bilo je zloupotreba, imali smo pomagače bjeguncima, sve to mora biti procesuirano", kaže Mesić.

"Obveza Hrvatske je izručiti Gotovinu samo ako je u Hrvatskoj, a u svim drugim slučajevima treba dokazati da nije u Hrvatskoj, rekao je Mesić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara