Mesić Bushu uputio poruku sućuti povodom tragedije na Sveučilištu Virginia Tech

STJEPAN MESIĆ, hrvatski predsjednik, američkom je predsjedniku Georgu Bushu uputio poruku sućuti povodom "bezumnog pokolja" na Sveučilištu Virginia Tech, priopćeno je u srijedu iz Ureda Predsjednika.

"Akti bezrazložnog nasilja koji postaju sve češći u zemljama širom svijeta svjedoče o potrebi da poklonimo više pozornosti reafirmiranju osnovnih vrijednosti na kojima bi trebala počivati naša društva, kao i o nužnosti vraćanja dostojanstva čovjeku - pojedincu", stoji u Mesićevoj poruci.

Cho Seung-hui 2005. završio na psihijatrijskom liječenju

Najnovije informacije o studentu Cho Seung-huiju, odgovornom za pokolj 32 ljudi, govore da je isti bio na psihijatrijskom liječenju krajem 2005. Policija je, naime otkrila da je Cho Seung-hui poslan na psihijatrisjko promatranje nakon što su se dvije studentice požalile na njegovo ponašanje u studenom i prosincu 2005. godine.

Policija ubojicu još uvijek nije povezala s njegovim žrtvama. No, potvrđeno je da dvije studentice koje su se požalile na njegovo ponašanje nisu bile među žrtvama. No, na tiskovnoj konferenciji povodom slučaja danas je objavljeno kako je prijava dviju studentica protiv Cho Seung-huija bila poznata i Sveučilištu i lokalnoj policiji.

Nakon pucnjave, studenti koji su poznavali ubojicu govorili su o njegovu raspoloženju, agresivnim porukama koje je pisao, kao i njegovu nepredvidljivom ponašanju.

B.S.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara