mesić će sutra primiti dobrovoljne darivatelje krvi

U povodu dana darivatelja krvi, koji se obilježava u ponedjeljak 25. listopada, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić priređuje sutra svečani prijem za 450 darivatelja krvi iz cijele Hrvatske koji su krv darovali 100 i više puta. L

Čestitku darivateljima krvi uputili su i predsjednik Saborskog Odbora za rad, socijalnu politiku i zdravstvo Marko Turić te predsjednik Hrvatskog Crvenog križa (HCK) Jadranko Crnić.

"Od početka prvih organiziranih akcija dobrovoljnog darivanja krvi 1953. do danas u Hrvatskoj ima više od 160 tisuća dobrovoljnih darivatelja, a želja nam je da ih svakim danom ima sve više", istaknuo je Turić pozvavši građane da se uključe u organizirano darivanje krvi.

HCK je od dobrovoljnih darivatelja krvi tijekom 2003. godine prikupio 134.299 doza krvi, a u prvih devet mjeseci ove godine 98.171 doza. Planira u ovoj godini prikupiti 140.000 doza krvi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prigodi Dana darivatelja krvi upućujemo srdačne čestitke i zahvale svim darivateljima i zahvaljujemo u ime svih kojima je darovana krv spasila život ili je pomogla u ozdravljenju", naglasio je u čestitki predsjednik HCK-a Jadranko Crnić.

Društva HCK-a u cijeloj Hrvatskoj idućih će dana organizirati prigodne svečanosti na kojima će uručiti zahvalnice i priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi.

(Hina) xmt ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara