Mesić: Deklaracija o izbjeglicama još neće biti potpisana

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić potvrdio je u četvrtak u Salzburgu da zajednička Deklaracija o načelima trilateralnog povratka Hrvatske, BiH i SCiG neće biti potpisana tijekom održavanja srednjeeuropskog summita u tom austrijskom gradu.

Predsjednik Mesić novinarima je izjavio da još nisu usuglašeni svi detalji zajedničke Deklaracije, a najveći problem predstavlja pitanje stanarskog prava. "Stanarsko pravo je derivat ukinutog društvenog vlasništva i kao takvo ne može biti obnovljeno. Sada pregovaramo o načinima osiguranja sigurnog smještaja povratnicima, bivšim nositeljima stanarskog prava", rekao je Mesić, naglasivši da u samim pitanjima povratka imovine nema nikakvog nesporazuma i da je taj dio riješen.

Mesić se u četvrtak prijepodne sastao s češkim predsjednikom Vaclavom Klausom, što je bio njihov prvi susret otkako je ovaj na funkciji naslijedio Vaclava Havela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Razgovaralo se o hrvatskoj aplikaciji EU pri čemu je naglašeno da Češka podupire hrvatski ulazak u Uniju. Dvojica su predsjednika razgovarala i o ukupnoj suradnji dviju zemalja i stanju u regiji.

(Hina) dj br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara