Mesić dodijelio odlikovanja u povodu dana državnosti

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić odlikovao je danas u povodu Dana državnosti 14 osoba i pet ustanova za osobite zasluge u kulturi, gospodarstvu, športu i prosvjeti.

Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi odlikovani su Mijo Adžić, Viktor Crnek, Prerad Detiček, Ivan Faullend-Heferer, prof. dr. Cvjetko Milanja, Josip Novosel, Nenad Turkalj, dr. Hrvoje Turković i Damir Zlatar-Frey.

Redom Danice hrvatske s likom Blaža Lorkovića za osobite zasluge u

gospodarstvu odlikovan je mr. Ivica Trnokop, a redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara za osobite zasluge za šport Duje Bonačić, Antun Rački i dr. Mirko Relac.

Redom Danice hrvatske s likom Antuna Radića za osobite zasluge u

Tekst se nastavlja ispod oglasa
prosvjeti odlikovan je prof. dr. Valentin Puževski, a Povelju Republike Hrvatske za osobita odgojna i obrazovna postignuća te doprinos unapređenju odgojno-obrazovnog sustava u Republici Hrvatskoj Dječji vrtić i jaslice "Zipkica", Osnovna škola Profesora Franje Viktora Šignjara, Virje, Osnovna škola u Đulovcu, Osnovna škola Dr. Branimira Markovića, Ravna Gora i III. gimnazija Split.

Mesić je čestitao nagrađenima te istaknuo da su odlikovanja

dodijeljena za vrijeme, talent, trud, i napore koji su uloženi u svakodnevni rad koji je na kraju donio i iznimne rezultate.

Zaželio je nagrađenima puno uspjeha u rada, čestitao im na odlikovanjima i čestikao im Dan državnosti.

U ime odlikovanih zahvalio se Nenad Turkalj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara