Mesić doputovao u Pariz

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić doputovao je u utorak rano poslijepodne u Pariz u dvodnevni radni posjet Francuskoj, tijekom kojeg bi se trebao sastati s francuskim kolegom Jacquesom Chiracom.

Mesić je u Pariz stigao iz Lisabona gdje je u ponedjeljak završio prvi službeni posjet hrvatskog predsjednika Portugalu. Mesić bi sa Chiracom trebao razgovarati u utorak kasno poslijepodne.

Od 2000. godine, kad je Mesić bio u službenoj posjetu Francuskoj, kontinuirano se susretao sa Chiracom, koji je u tim razgovorima isticao francusku potporu hrvatskom ulasku u EU i NATO.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nedavno je sličnu potporu francuski predsjednik iskazao u Parizu, u zajedničkom obraćanju novinarima prošlog mjeseca s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom. Tada su obojica kazala da načelno podupiru integraciju Hrvatske u EU.

U utorak navečer Mesić će se sastati s bivšim francuskom predsjednikom Valeryjem Giscardom DEstaingom, trenutačnim predsjednikom Konvencije o budućnosti Europe koja je sastavila prijedlog budućeg europskog ustava.

U srijedu prijepodne Mesić će razgovarati s predsjednikom francuskog parlamenta Jeanom Louisom Debreom, a poslijepodne u dvorcu Ecouen blizu Pariza prisustvovat će otvorenju izložbe "Renesansa u Hrvatskoj", kojoj je pokrovitelj zajedno sa Chiracom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara