MESIĆ DOPUTOVAO U VATIKAN

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić doputovao je u nedjelju u Vatikan na čelu hrvatskog izaslanstva koje će u utorak na Trgu Svetog Petra svečano predati papi Ivanu Pavlu II božićno drvo dar Republike Hrvatske za Božić.

Kako se očekuje, Mesića će u ponedjeljak primiti u audijenciju Sveti Otac, a nakon toga su predviđeni razgovori izaslanstva predvođenog predsjednikom s kardinalom Angelom Sodanom, državnim tajnikom Svete Stolice. U Sodanovu čast predsjednik Mesić priredit će večeru istoga dana.

Hrvatski predsjednik posjetit će u utorak ujutro Papinski hrvatski zavod i crkvu Svetog Jeronima u Rimu, a poslijepodne se održava svečanost predaje božićnog stabla, poklona Svetom Ocu za Božić 2002, na Trgu Svetog Petra.

Tom su prigodom predviđena obraćanja predsjednika Mesića, predsjednika Hrvatske biskupske konferencije i nadbiskupa zagrebačkog Josipa Bozanića i kardinala Edmunda Casimira Szoka, predsjednika Papinske komisije za upravljanje Državom Grada Vatikana i predsjednika Guvernatorata Države Grada Vatikana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara