Mesić: Haaškom ću sudu predložiti preispitivanje optužnice protiv Gotovine

Mesić: Haaškom ću sudu predložiti preispitivanje optužnice protiv Gotovine
HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić u današnjem priopćenju navodi da je "odlučio predložiti Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na tlu bivše Jugoslavije preispitivanje optužnice protiv generala Ante Gotovine".

"Nakon što sam još jednom pažljivo pročitao intervju generala Ante Gotovine u Nacionalu te stekao još neka saznanja koja bacaju novo svjetlo na cijeli slučaj Gotovina, odlučio sam predložiti Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na tlu bivše Jugoslavije da preispita optužnicu protiv generala Gotovine", navodi u priopćenju koje je potpisao hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako ne sumnjam u istinitost i iskrenost onoga što je objavljeno u Nacionalu nemam razloga ne vjerovati Anti Gotovini generalu HV-a u pričuvi, pa sam zbog toga spreman Haaškom sudu jamčiti da će se general Gotovina odazvati svakome pozivu tribunala ako mu se pruži šansa da u svojstvu osumnjičenika da iskaz haaškim istražiteljima u Zagrebu. Smatram da bi se na taj način ispravila nepravda prema generalu Gotovini učinjena 1998. od strane bivših vlasti kada mu je prešućeno i zabranjeno dati iskaz haaškim istražiteljima te ga se na taj način izravno gurnulo u položaj optuženoga", ističe predsjednik Mesić.

Najavio je da će taj prijedlog poslati pismenim putem na adresu Haaškog tribunala i glavne tužiteljice Carle del Ponte.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara