Mesić: Hrvatska ne ide u rat, ali saveznicima mora osigurati logističku potporu

HRVATSKA ne ide ni u kakav rat, ali članica je antiterorističke koalicije i u tom smislu ima određene obveze, svojim saveznicima mora osigurati određenu logističku potporu, izjavio je danas hrvatski predsjednik Stjepan Mesić komentirajući Vladinu odluku o zahtjevima SAD-a za slučaj rata u Iraku.

Hrvatska ni u kakvom ratu ne sudjeluje, ali svojim saveznicima mora osigurati određenu logističku potporu, izjavio je Mesić novinarima u hotelu Opera gdje je otvorio Dan poduzetnika.

Vlada je jutros na izvanrednoj sjednici, kojoj je bio nazočan i predsjednik Mesić, odlučila odobriti korištenje hrvatskog zračnog prostora za potrebe preleta, slijetanja i punjenja gorivom civilnih transportnih zrakoplova.

To je, kaže Mesić, sasvim logično. To će raditi i Njemačka koja je sada u jednoj drugoj poziciji, ali ona će (Njemačka) znatno više pridonositi ako se to bude tražilo, rekao je.


Predsjednik Mesić istaknuo je da još postoje mogućnosti za mirno rješenje. ´Još nismo sigurni, ovo su samo pretpostavke da će do akcije uopće doći. Još postoji mogućnost da se spasi mir, to ćemo još vidjeti´, rekao je.

Komentirajući akciju nekoliko aktivista građanske incijative koji su danas, nakon izvješća premijera Ivice Račana o odlukama Vlade, sa saborske galerije izvjesili transparent s porukom ´Dosta je ratova´, Mesić je kazao kako je svatko razuman protiv rata. Hrvatska, ponovio je, ne ide ni u kakav rat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara