Mesić: Hrvatske vlasti ne znaju gdje je general Gotovina

HRVATSKE vlasti ne znaju gdje se nalazi general Ante Gotovina, rekao je u četvrtak u Zagrebu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

"Odgovorno tvrdim da hrvatske vlasti ne znaju gdje se nalazi general Gotovina", istaknuo je Mesić, odgovarajući na pitanje na konferenciji za novinare poslije sastanka sa slovačkim predsjednikom Rudolfom Schusterom.

Prema onome što se pojavljivalo u javnosti gotovo je sasvim sigurno da se general Gotovina ne nalazi u Hrvatskoj, rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je, pred dolazak glavne haške tužiteljice Carle Del Ponte u Zagreb u ponedjeljak, kazao kako misli da je "suradnja Hrvatske s Haškim sudom dobra".

Del Ponte će, nakon posjeta Zagrebu u kojem bi još jednom trebala razgovarati o tome kako Hrvatska ispunjava svoje obveze prema Haškom sudu, 9. listopada poslijepodne podnijeti redovito godišnje izviješće Vijeću sigurnosti UN-a o radu tužiteljstva i suradnji zemalja.

Velika Britanija poručila je proteklih dana ponovno Hrvatskoj kako će ratifikacija Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) ovisiti o ocjeni Carle del Ponte, a stajalište je Nizozemske da neće proslijediti u Bruxelles notifikaciju o ratifikaciji bez pozitivne ocjene Haškog suda.

Glavni prigovor haške tužiteljice je što Hrvatska nije, po njezinu uvjerenju, učinila sve što je potrebno za uhićenje generala Ante Gotovine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara