MESIĆ I GHANEM RAZGOVARALI O SURADNJI HRVATSKE I LIBIJE

Hrvastki predsjednik Stjepan Mesić sastao se u subotu navečer u Riminiju s libijskim premijerom Shukrijem Mohammadom Ghanemom, s kojim je razgovarao o jačanju suradnje, posebice gospodarske, između Hrvatske i Libije. L

Kako se doznaje iz izvora bliskih Predsjedniku, u razgovorima je bilo riječi o razvijanju tješnjih gospodarskih veza, a osobito o suradnji u području ribarstva i mogućnostima zajedničkih ulaganja u uzgoj i preradu ribe.

Riječi je bilo i o sudjelovanju hrvatskih tvrtki na projektima infrastrukture, gradnji cesta, željeznice i u rudarstvu, kao i o mogućnostima njihova sudjelovanja na natječajima koje Libija uskoro raspisuje za istraživanje nafte.

Dvojica sugovornika su razgovarali i o političkim temama, prije svega o stanju u regijama obiju država, posebice o Sudanu i Iraku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovoreni su skori susreti predstavnika dviju zemalja na razini ministarstava, a riječi je bilo i o posjetima dvojice premijera.

Mesić i Ghanem sudjeluju u Riminiju na skupu Otoci bez arhipelaga, u organizaciji Centra Pio Manzu, koji će im u nedjelju obojici uručiti Zlatnu medalju za Predsjedništva Talijanske Republike.

(Hina) xbr ysd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara