Mesić i Sanader primili estonsku ministricu vanjskih poslova Kristiinu Ojuland

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader primili su u srijedu estonsku ministricu vanjskih poslova Kristiinu Ojuland, priopćeno je iz Ureda Predsjednika i iz hrvatske Vlade.

Predsjednik Mesić i ministrica Ojuland naglasili su da između Hrvatske i Estonije nema otvorenih pitanja, ali je potrebno intenzivirati bilateralne odnose, osobito gospodarske, kaže se u priopćenju.

Ministrica Ojuland pohvalila je napredak Hrvatske u provođenju reformi te obećala podršku Estonije u uključivanju Hrvatske u euroatlantske integracije istaknuvši da je to važno i za stabilnost regije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju razgovora, priopćeno je, predsjednik Mesić uputio je poziv predsjedniku Estonije Arnoldu Rueuetelu da posjeti Hrvatsku.

I predsjednik Vlade Sanader primio je Kristiinu Ojuland koja mu je u razgovorima rekla da su Hrvatskoj širom otvorena vrata Europske Unije, a za ulazak u tu asocijaciju Estonija joj pruža punu potporu.

Premijer Sanader istaknuo je, priopćila je hrvatska Vlada, kako su ukupni bilateralni odnosi dviju zemalja iznimno dobri što potvrđuju i višestruki susreti s estonskim premijerom Juhanom Partsom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara