Mesić i Sanader za danas sazvali sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

Mesić i Sanader za danas sazvali sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivo Sanader sazvali su za danas sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost kojoj je tema međunarodna suradnja sigurnosnih službi i Zakon o sigurnosnim službama.

Sjednica će se održati u 11 sati u Vili Prekrižje. Iz Ureda Predsjednika je priopćeno da nisu predviđene izjave, dok će snimatelji i fotoreporteri moći snimiti početak sastanka.

Neslužbeno se doznaje da će nakon sjednice biti izdano priopćenje.

Vijeće za nacionalnu sigurnost čine predsjednik države i premijer koji su supresjedatelji, ministri pravosuđa, obrane, unutarnjih i vanjskih poslova, član Vlade zadužen za nacionalnu sigurnost i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost predsjedniku Mesiću predložio je koncem studenoga premijer Ivo Sanader. Tada je taj prijedlog bio vezan za postupanje POA-e u slučaju saslušanja jedne novinarke.

Nezadovoljan radom POA-e vezano za taj slučaj, predsjednik Mesić je supotpisao odluku o razrješenju tadašnjega šefa POA-e Joška Podbevšeka, a premijer je predložio sjednicu Vijeća na kojoj bi se razriješila sva pitanja u vezi s tim razrješenjem i radom obavještajne zajednice.

Predsjednik Mesić i premijer Sanader dogovorili su 11. prosinca da na čelu POA-e Joška Podbevšeka zamijeni Tomislav Karamarko i taj prijedlog uputili saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

U izjavama nakon toga prijedloga obojica su istaknula potrebu reorganizacije sigurnosno-obavještajnog sustava.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara