Mesić i Šeks primili luksemburškog premijera

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić i predsjednik Sabora Vladimir Šeks u četvrtak su odvojeno primili luksemburškog premijera Jeana-Claudea Junckera koji boravi u posjetu Hrvatskoj, priopćeno je.

U razgovoru s Mesićem luksemburški je premijer pohvalio napredak Hrvatske posljednjih godina, a kao jedan od ciljeva luksemburškog predsjedanja Vijećem ministara EU, istaknuo je početak pregovora za članstvo Hrvatske u EU, navodi se u priopćenju iz Ureda Predsjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U razgovoru je također obostrano istaknuto zadovoljstvo dosadašnjim razvojem bilateralnih odnosa dviju zemalja te je naglašena potreba intenziviranja gospodarskih.

Šeks je premijera Junckera, čija zemlja početkom 2005. godine preuzima predsjedanje Europskom unijom, izvijestio o svim aktivnostima parlamenta u vezi s pristupom EU-u, izrazivši čvrsto uvjerenje da će članstvo Hrvatske u EU imati pozitivan učinak na cjelokupno stanje u jugoistočnoj Europi, stoji u priopćenju iz Sabora.

Luksemburški premijer Juncker je upozorio da se pristupanje Republike Hrvatske EU-u ne smije podcjenjivati ni u Hrvatskoj niti u Europskoj uniji dodavši kako Hrvatska vlastitim primjerom pokazuje da se europska perspektiva može pretvoriti u stvarnost.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara