Mesić: Izbjeglicama se ne može vratiti stanarsko pravo, treba im omogućiti smještaj

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić izjavio je danas da se srpskim izbjeglicama ne može vratiti stanarsko pravo, ali da se "ljudima treba omogućiti smještaj, odnosno mogućnost stalnog stanovanja".

Da bi uspostavila tržišno gospodarstvo Hrvatska je davno ukinula društveno vlasništvo i "sada ga ne možemo ponovno vraćati da bismo vratili i stanarsko pravo, jer je ono derivat sui generis društvenog vlasništva, rekao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema tome stanarsko pravo se ne može vratiti, ali ljudima treba omogućiti smještaj, odnosno mogućnost stalnog stanovanja. Kako to organizirati i na koji način to je pitanje naše organiziranosti i mi to možemo učiniti, rekao je predsjednik Mesić novinarima prigodom današnjeg posjeta tvrtki LURA odgovarajući na upit o zahtjevima da se srpskim izbjeglicama vrati stanarsko pravo.

Opovrgnuo je da između njega i Vlade postoje razmimoilaženja oko rješavanja tog pitanja rekavši da postoji nerazumijevanje o čemu se radi.

Predsjednik je logičnim ocijenio da se autocesta gradi do Dubrovnika (Osojnika) jer će, rekao je, kada se izgradi Jadransko-jonska autocesta biti njezinim sastavnim dijelom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara