Mesić: Izjednačiti prava pri upisu na fakultete

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić zauzeo se danas da se, pri upisu na visoke škole i fakultete, izjednače prava svih potencijalnih studenata, a da se djeci ratnih vojnih invalida i poginulih hrvatskih branitelja pomogne financijski.

"Volio bih da je Ustavni sud već donio svoju presudu i da prestanu svakakva politička nadmetanja", rekao je Mesić, kojega su novinari, nakon svečane sjednice zagrebačke Županijske skupštine, zamolili da komentira ustavnu tužbu zbog prava na prednost koje pri upisu na fakultete imaju djeca branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenivši da takav način upisa "nije dobar ni za one koji su privilegirani, ni za one koji to nisu", Mesić je podsjetio da privilegij pri upisu na visoke škole i fakultete nisu imala ni djeca partizana, nakon Drugoga svjetskog rata.

"Djecu treba izjednačiti u pravima, a ako ima djece naših poginulih branitelja ili djece ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, treba im pomoći financijski", zaključio je Mesić, koji rješenje iz važećeg Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji smatra neprihvatljivim.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara