Mesić Kosorici bacio rukavicu: I HDZ i HSS treba izbaciti iz Podravke

Mesić Kosorici bacio rukavicu: I HDZ i HSS treba izbaciti iz Podravke

Tekst: I.Kri.
Foto: Željko Hajdinjak (Cropix)

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić danas je u Novom Marofu prokomentirao najnovije događaje vezane u koprivničku tvornicu te je rekao kako politiku iz nje treba izbaciti.

"I HDZ i HSS treba izbaciti iz Podravke", rekao je danas predsjednik Mesić. Afera u Podravci već je dobro nagrizla vladajuću koaliciju, a na to je premijerku upozorio i bivši predsjednik Vlade Ivo Sanader.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni u Nadzornim odborima nemaju pojma što se događa u tvrtkama koje trebaju nadzirati"

"U Hrvatskoj postoji sindrom da u tvrtkama gdje je država vlasnik postoje problemi ili u menadžmentu ili u kontrolnom mehanizmu. Svaki put kad mediji samo Zagrebu po površini poslovanja neke državne tvrtke, pronađu neku aferu. To znači da se mora mijenjati zakonska regulativa, mora se mijenjati način na koji se biraju menadžeri i nadzorni odbori u državnim tvrtkama", rekao je Mesić te dodao kako prilika čini lopova te treba smanjiti broj tih prilika.

"A osim toga, nije zadatak države voditi tvrtku. Zadatak države je ubirati poreze", rekao je Mesić te dodao kako tvrtke trebaju voditi oni koji znaju svoj posao te su za njega odgovorni. Smatra kako oni koji su u Nadzornim odborima "nemaju pojma" što se događa u tvrtkama koje bi trebali nadzirati, a po predsjedniku je to znak što treba učiniti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara