Mesić: Margetića su oteli homoseksualci, ne znam što su radili s njim

Mesić: Margetića su oteli homoseksualci, ne znam što su radili s njim

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske odgovorio je uredniku Novog hrvatskog slova Domagoju Margetiću, kojeg je preko vikenda navodno otela skupina nepoznatih osoba, za koje Margetić tvrdi da su zaposleni u Uredu predsjednika.

Predsjednik Mesić u utorak je gostovao na Radiju 101, gdje je ustvrdio da je Margetića otela grupa homoseksualaca.

"Iz pouzdanih izvora doznao sam da ga je otela grupa homoseksualaca. Što su radili s njim – ja ne znam." – izjavio je predsjednik, pa dodao da ne vjeruje da je među otmičarima bilo djelatnika njegovog ureda.

Podsjećamo, u ponedjeljak je zagrebačka policija izvijestila da je Margetić izjavio da su mu u petak oko 20,30 sati ispred njegove zgrade pristupila dvojica muškaraca te mu, identificiravši se nepoznatim iskaznicama, naredili da pođe s njima.

Margetić je, kako je kazao, sjeo u njihov automobil "ford escort" crvene boje i nepoznatih registracijskih oznaka, kojim su ga odvezli prema Sesvetama, u Mariju Bistricu i Čučerje i na koncu u Karlovac, gdje su ga uveli u nepoznatu obiteljsku kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo je, tvrdi, bilo još nekoliko nepoznatih muškaraca koji su ga, bez obrazloženja i ne otkrivajući svoj identitet, protupravno držali u toj kući i ispitivali ga o njegovu radu u tjedniku "Novo hrvatsko slovo".

Margetić je policajcima rekao da ga ti neznanci nisu zlostavljali niti su mu prijetili.

U kući su ga, kaže, držali do jučer ujutro (oko 5 sati) kada su ga odvezli do naselja Lučko i pustili, a oko 13 sati o svemu je izvijestio policiju u postaji Medvešćak, gdje je podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatih počinitelja zbog protupravnog oduzimanja slobode.

Novi list dodaje kako je Margetić u ponedjeljak kazao da pretpostavlja da su ga protupravno zadržavali i ispitivali djelatnici Ureda predsjednika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara