Mesić: Milorad Dodik me podsjeća na Davida Copperfielda

Mesić: Milorad Dodik me podsjeća na Davida Copperfielda

Tekst: J.C.
Foto: Borna Čavrag / Index

STJEPAN MESIĆ za vrijeme svog predsjedničkog mandata u neslužbenom je razgovoru izjavio da bi poslao vojsku na koridor ako Milorad Dodik pokuša odcijepiti Republiku Srpsku od Bosne i Hercegovine. To se, srećom, neće ostvariti iako Dodik od ideje o razbijanju BiH još nije odustao.

Nedavno je tako izjavio da je BiH neodrživa zemlja i da je došlo vrijeme za mirni razlaz. "Mene Dodik podsjeća na Davida Copperfielda", komentirao je Mesić Dodikovu želju da rascijepa BiH i dodao kako prvi čovjek Republike Srpske napokon mora shvatiti da više nikakvih promjena granica u regiji neće i ne može biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da komentira jučerašnji sastanak Borisa Tadića i Ive Josipovića, Mesić je izjavio kako on nije pozvan da komentira što rade predsjednici Hrvatske i Srbije, ali ipak je dodao kako je dobro da se odnosi relaksiraju i da se raspravlja o otvorenim pitanjima.

Mesić je s novinarima razgovarao na dodjeli nagrada Centra za demokraciju i pravo "Miko Tripalo", gdje su za promicanje demokracije nagrađeni Index.hr i Nova TV, pa ga je dočekalo i "prigodno" pitanje o aktualnoj situaciji na HRT-u. "U rimskom pravu postoji pravilo koje kaže: nešto što od početka ne valja, ne može donijeti ništa dobro", riječi su kojima je Mesić komentirao situaciju oko izbora novog glavnog ravnatelja HRT-a i stanje u Programskom vijeću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara