Mesić nakon kave zajahao metalnu BMW zvijer

GOVOREĆI o promjenama kadrova u Podravci, predsjednik Stjepan Mesić danas je kazao kako u toj priči "nikoga posebno ne favorizira", ali je za to da promijenimo gospodarstvo.

"Na kavi s predsjednikom" novinari su ga pitali i o pretpostavci da se smjene Darka Marinca sa mjesta šefa Uprave te tvrtke i  postavljanje Mladena Vedriša u kuloarima povezuju sa sukobom "njegovih" poduzetnika s premijerom Ivom Sanaderom.

Kazao je kako se protivi uplitanju politike u izbor ustavnih sudaca i menadžera "jer kad se tražilo tržišno gospodarstvo onda je rečeno da o menadžmentu ne smije odlučivati vlast i politika nego vlasnik".

Unajmljivanje dva kanadera košta kao jedan "air tractor"

Mesić je danas prepričao kako se na sjednici Vijeća obrane ovaj tjedan usprotivio potpisivanju ugovora sa Talijanima, koji su htjeli Hrvatskoj iznajmiti dva kanadera preko četiri ljetna mjeseca za čak 40 milijuna kuna.

"Predložio sam da se ne ide u unajmljivanje dva kanadera, jer mi smeta da se za njih plati koliko stoji kupnja novog 'air tractora'", kazao je Mesić novinarima "Na kavi s Predsjednikom". Od iznajmljivanja se odustalo, a Mesić nije htio reći tko je i s kim pregovarao o tome.

"Nisam za devalvaciju kune"

Mesić je ponovno kazao da se ne zalaže za devalvaciju kune iako se uvijek nađu "prijatelji" koji ga za to optužuju. Naglašava da se zalaže za mjere koje će omogućiti više radnih mjesta i proizvodnju za izvoz, jer imamo dvostruko veći uvoz od izvoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni koji se vjerojatno zalažu za takav koncept razvoja hrvatske privrede onda su proglašeni nekakvom mojom stranom i istomišljenicima. Mi se samo slažemo da se stanje mora promijeniti", rekao je Mesić.

O Gotovini u Pakoštanima preko ljeta: Da, ako se složi Haški sud

Novinari su ga upitali hoće li ove godine u kolovozu ići na Sinjsku alku. Mesić je kazao da ne zna, no da je to "uvijek moguće", pošto su riješeni neki nesporazumi.

"Moguće je da odem, ovisi o vremenu", rekao je Mesić.

Upitan da prokomentira napise u medijima, da će general Ante Gotovina zatražiti da ga na ljeto privremeno puste kući, Mesić je rekao da kako je on "za", no ako se Haški sud o tome može dogovoriti s Hrvatskom vladom.

Mesić - motorista

Današnji gosti "Na kavi s Predsjednikom" bili su slavonski motoristi koje je predsjednik srdačno dočekao, primio njihove darove, a na kraju zajahao jedan od njihovih metalnih ljubimaca.

"Neću vozit!", kazao je Mesić jašući motocikl, i ispitujući svoje goste kako mu "stoji". Stanovitom je Hrvoju obećao da će trenirati kod njega u gostima, i onda sišao s motocikla, kako bi mogli napraviti skupnu fotografiju.

A.B.
Foto: K.H., HTV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara