Mesić ne može reći sa sigurnošću, ali misli: USKOK i DORH bi trebali razgovarati i sa Sanaderom

Tekst: H.A.
Foto: Index

PREDSJEDNIK Mesić sinoć je u razgovoru za jednu televiziju rekao da ne zna je li slučajno ili ne, ali činjenica je da su se afere počele otkrivati s odlaskom Sanadera s mjesta premijera.

Na pitanje novinarke Sabine Tandare treba li USKOK zbog Podravke razgovarati sa Sanaderom, Mesić je odgovorio: "Ne samo USKOK, nego i Državno odvjetništvo moraju razgovarati sa svima onima koji su na bilo koji način involvirani u jednu od postojećih afera. Ima li otkrivanje afera veze sa Sanaderovim odlaskom, teško mi je sa sigurnošću reći. Izgleda se ovo sve skupa koncentriralo i na kraju je moralo puknuti".

Neodređen je bio i komentirajući Polančecovu ulogu u svemu tome, no siguran je da iza svake velike afere stoji politika te smatra kako bi se iz gospodarstva trebali ukloniti stranački ljudi.

"Vjerojatno iza svake velike afere na ovaj ili onaj način stoji politika. I dok god se politika bude miješala u menadžment, dotle će iza afera stajati politika", rekao je Mesić.

"Svaki ministar je odgovoran za svoje resor. Ne znam na koji je način Polančec involviran, on je iz Podravke došao u politiku, ali kolika je njegova prisutnost danas ne mogu tvrditi", rekao je o umiješanosti Polančeca u aferu Podravka.

Novinarka je Mesića pitala i zašto nije reagirao, s obzirom da je znao za stanje u Podravci, no predsjednik je rekao da nije znao već da je "samo nešto indirektno načuo" kad je Srđan Mladinić, direktor SMS-a došao kod njega tražiti pomoć u dobivanju obrtnih sredstava.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara