Mesić: Ne postoje komunistički zločini, prekapanje grobnica je predizborna kampanja

Foto: Dragan Matić / Cropix

"NE POSTOJE komunistički zločini", kazao je Stjepan Mesić u razgovoru s novinarima u Požegi, gdje je gostovao na slavlju povodom Valentinova. Mesić je s novinarima razgovarao o istragama koje policija trenutno provodi, a koje se tiču zločina počinjenih prije više od šest desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić je ponovio svoju raniju konstrukciju kako se ne može govoriti o komunističkim zločinima, zato što većina boraca u NOB-u nisu bili članovi Komunističke partije. "Ne odobravam ja ničije zločine. Ali ako zločine u Domovinskom ratu ne nazivamo hrvatskim zločinima, već ističemo potrebu da ih se individualizira, onda isto pravilo mora vrijediti i za zločine koje su počinili članovi NOB-a", kaže Mesić.

"Ne znam gdje vodi potraga za 700 grobnica i njihovo prekapanje, osim u kampanju za parlamentarne izbore. Valjda misle da će ljude zabaviti kopanjem, pa onda oni neće misliti o tome zašto žive loše, zašto je država u krizi i zašto nema radnih mjesta", podvukao je Mesić zaključivši kako sve zločine treba rasvijetliti, ali ih nije pošteno koristiti u predizborne svrhe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara