Mesić: Ne postoji razlog da se Registar branitelja drži u tajnosti

"U KRAJNJOJ liniji Vlada vjerojatno štiti dio lažnih branitelja neobjavljivanjem Registra", smatra predsjednik Stjepan Mesić.

Predsjednik države smatra kako nema razloga da se imena branitelja drže u tajnosti, jer je "objava registra njihova afirmacija".

"Kao pravnik, smatram da ne postoji razlog da se Registar drži u tajnosti", kazao je Mesić novinarima nakon tradicionalnog druženja s građanima na kavi u Uredu predsjednika. Mesić smatra kako oni koji su branili Hrvatsku nemaju razloga za čuvanje Registra u tajnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onaj tko ne želi da se Registar objavi vjerojatno ima neke druge razloge. Vjerojatno ima nekih koji nisu branitelji nego su na nekakav drugi način došli do te pozicije i ne žele da se to sazna", kazao je predsjednik Mesić.

Na novinarsko pitanje hoće li problem brodogradnje postati "novi ZERP", Mesić odgovara kako brodogradnja mora biti preustrojena. "Moramo se boriti da komponente proizvodimo u Hrvatskoj, ali i specijaliziramo naša brodogradilišta uz pomoć partnera iz svijeta".

J.C.
Foto: G.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara