Mesić: Ne treba požurivati izbore

Mesić: Ne treba požurivati izbore
HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić smatra da izbore u Hrvatskoj ne bi trebalo požurivati jer bi se, po njemu, na kampanju izgubilo dosta vremena potrebnog za prilagođavanje Europskoj uniji.

U redovitoj radijskoj emisiji "S predsjednikom uz kavu", odgovarajući na pitanje o držanju ministra Radimira Čačića u javnosti, Mesić je kazao da treba razlikovati promocije ministara koje su sračunate na isticanja osobe od promocije uspješnog modela rada.

"Hrvatski je model za izgradnju cesta uspješan model, koji modernizira Hrvatsku, sjajno organizira operativu i odvija se po planu", kazao je Mesić.

Ocijenio je da Hrvatska nema šanse ako ne modernizira ceste te je ustvrdio da ovaj model ne opterećuje proračun. "Nakon odgode plaćanja kredita prihodi od goriva, registracije vozila i cestarine premašivat će visinu otplate kredita i davati prihode u budžet", kazao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski predsjednik napomenuo je da treba razlikovati zaduživanja za razvoj od zaduživanja za potrošnju.

Ponovio je da nema nesporazuma između Banskih dvora i Ureda predsjednika oko rješavanja stambenog problema povratnika. "Nije moguće vratiti stanarsko pravo jer bi za to trebalo vratiti društveno vlasništvo. Međutim, treba svim ljudima osigurati stanovanje, a na temelju važećih zakona treba vidjeti koja su konkretna rješenja moguća", rekao je.

Odbacio je pisanje tiska da je kontaktirao s generalom Antom Gotovinom i njegovim odvjetnicima.

"Za mene je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja, ali general Gotovina je trebao odgovoriti Haškom sudu - na isti slučaj general Gotovina je reagirao na jedan način, a general Ademi na drugi", kazao je Mesić.

Ustvrdio je kako oni koji nisu dali generalima Gotovini i Ademiju da se brane, sada optužuju sve druge da su krivi. "Savjetnici generala Gotovine mislili su neka on bude u bijegu, a mi ćemo skupljati poene", rekao je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara