Mesić: Ne vjerujem da netko u Hrvatskoj zna dolazi li i koliko haških optužnica

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas kako ne zna dolaze li u Hrvatsku nove haške optužnice, te da ne vjeruje da to netko u Hrvatskoj zna.

"Ne vjerujem da netko u Hrvatskoj zna dolazi li i koliko haških optužnica", rekao je predsjednik Mesić odgovarajući na novinarsko pitanje o medijskim nagađanjima da će najesen u Hrvatsku stići tri nove haške optužnice.

Nakon obilaska pogona tvornice Franck predsjednik je ocijenio da su istrage haškog tužiteljstva, koje su u tijeku, potaknule nagađanja da bi mogla doći i koja optužnica, no ističe da o tome nema nikakvih saznanja.

"Tko god vam kaže da o tome nešto zna, mislim da je u zabludi, da su to nagađanja. Ja sigurno ne znam", rekao je predsjednik.

Nakon obilaska Franckovih pogona za preradu kave, čaja, šećera i drugih proizvoda te tvrtke, Mesić je pohvalio model po kojemu je u Francku provedena privatizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To je na onom pravcu za koji sam se uvijek zalagao da oni koji su stvarali kapital u tom kapitalu i sudjeluju. Pokazalo se da je to vrlo uspješno, uspjeli su dobiti moderan menadžment, osvojiti nove proizvode, zadržati i proširiti tržište", kazao je.

Napomenuo je da nije riječ samo o preradi uvozne sirovine (kava), već i brojnih domaćih primarnih proizvoda (kukuruz, krumpir, suncokret...), što zapošljava brojne domaće proizvođače i kooperante.

"Kad govorimo kupujmo hrvatsko, moramo reći i jedan korak da bi do toga došlo - proizvodimo hrvatsko, jer samo ako budemo proizvodili, onda ćemo moći prodavati hrvatsko", naglasio je predsjednik Mesić.

Bitnim za Franck ocijenio je i izlazak na međunarodno tržište, za što je, smatra, presudna nova tehnologija.

Članovi Uprave Francka zahvalili su predsjedniku na posjetu, te istaknuli odlučnost za daljnju proizvodnju vrhunske robe, koja može konkurirati na europskom i svjetskom tržištu, uz maksimalno korištenje domaćih resursa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara