Mesić ne želi Silviju Luks u diplomaciji

IAKO je Vlada na čelu s premijerom Sanaderom Silviju Luks željela postaviti za veleposlanicu u UNESCO-u, novinarka HTV-a ne zna gdje će i da li će nastaviti svoju diplomatsku karijeru. Naime, već drugi put predsjednik Mesić spriječio je njeno imenovanje.

Kako piše Novi list, Mesić je, još prije skandala u emisiji "Otvoreno", odbio potpisati da se Silvija Luks postavi za veleposlanicu u Francuskoj, a prije predsjedničkih izbora odbio je i njeno imenovanje za veleposlanicu u uglednoj UN-ovoj organizaciji za obrazovanje, znanost i kulturu, gdje je Luks trebala zamijeniti Nedu Ritz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mesić je navodno, prije nego što je Silvija Luks otišla u SAD kao dopisnica HTV-a da bi pratila američke izbore, rekao kako to nije dobra ideja jer “bi moglo biti problema”.

Prema informacijama Novog lista Luks je trebala biti imenovana u UNESCO, zato što se za veleposlaničko mjesto u UNESCO-u ne zahtijeva suglasnost zemlje primateljice. Vlada se navodno boji da bi zemlja primateljica odbila prihvatiti Silviju Luks zbog njene profesionalne prošlosti.

Luks se već godinama profesionalno bavi politikom, a javnost ju je najviše upoznala tijekom praćenja američkih izbora kada se, kao dopisnica HTV-a, javljala iz Washingtona, te nakon što je otkriveno kako njezin sin, inače zaposlen u hrvatskom veleposlanstvu u SAD-u, ima svoj blog u kojem piše prostačke poruke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara