Mesić: Neka si HDZ formira svoju televiziju

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić je, komentirajući saborsku raspravu o HRT-u i emisiji "Latinica", ustvrdio da se želi provesti čistka na Hrvatskoj televiziji i pretvoriti ju u stranačku.

"Ali, šta se želi, želi se izvršiti čistka na televiziji, želi se kontrolirati televiziju, želi se uvesti državnu televiziju, želi se nešto što kulturan svijet nema ni u primisli", izjavio je predsjednik Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na novinarski upit misli li na HDZ, Mesić je odgovorio "neka si formiraju svoju televiziju, ja nemam ništa protiv, Hebrang neka bude urednik, neka bude direktor televizije, ali neka si stvore televiziju, a ne javnu televiziju pretvarati u stranačku televiziju, pa to ne ide", prenio je predsjednikovu izjavu Hrvatski radio nakon što je primio izaslanstvo osoba s invaliditetom.

Mesić je ocijenio i kako je "nevjerojatno da se smrt jednog čovjeka, bolesnog čovjeka koristi da bi se išlo hajkom protiv jedne emisije ili protiv jednog novinara".

Inače, mediji su prenijeli da je hrvatski branitelj u Glini počinio samoubojstvo nakon što je u ponedjeljak odgledao emisiju "Latinica" o ostavšitini pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara