Mesić: Nemam razloga ne vjerovati haškoj tužiteljici

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić kazao je u ponedjeljak u Zagrebu kako prihvaća kao vjerodostojan demantij koji je Haško tužiteljstvo ponudilo u povodu navodne prošlotjedne izjave glavne haške tužiteljice Carle del Ponte da hrvatska Vlada zna gdje je odbjegli general Ante Gotovina.

"Glavna haška tužiteljice Carla del Ponte demantirala je ono što su naše novine prenijele i nema razloga da joj ne vjerujem", rekao predsjednik Republike upitan da komentira tvrdnju haškog tužiteljstva da Del Ponte u Washingtonu nije kazala da hrvatska Vlada zna gdje je general Gotovina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ured glavne haške tužiteljice objavio je tijekom vikenda kako je Glas Amerike u petak pogrešno prenio riječi Del Ponte o tome da hrvatska Vlada zna gdje se nalazi general Gotovina te da ga ne želi uhititi. Glas Amerike to je demantirao objavljujući da je vjerno prenio riječi Del Ponte iz prijepisa njezina govora pred Helsinškim odborom američkog Kongresa u Washingtonu.

"Ono što je sigurno je da ja nemam informacija gdje se general Gotovina nalazi, a to nema ni Vlada", rekao je Mesić odgovarajući na novinarska pitanja nakon predstavljanja publikacije Croatia Exclusive u zagrebačkoj Gospodarskoj komori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara