Mesić nezadovoljan izjavama guvernera Rohatinskog

"VRLO sam nezadovoljan jučerašnjim izjavama guvernera HNB-a Željka Rohatinskog, jer smatram da je riječ o neprimjerenim izjavama jer to nije način na koji razgovaraju predstavnici izvršne vlasti u zemlji", izjavio je danas Dubravko Radošević, ekonomski savjetnik predsjednika Stjepana Mesića, dodajući kako je to osobni stav predsjednika.

Radošević je tako danas novinarima na konferenciji tržišta novca u Opatiji rekao kako se nitko iz ureda predsjednika Mesića nikada nije zalagao za devalvaciju, već za najbolju opciju rješavanja problema. Pojasnio je tako kako se Ured zalagao za poticanje izvoza, stimuliranje proizvodnje i  otvaranje radnih mjesta.    
 
"Deprecijacija nije glavni izazov monetarne politike nego kako spriječiti daljnju aprecijaciju, odnosno jačanje kune, koja negativno djeluje na izvoz", kazao je između ostalog Radošević dodajući kako je i monetarna, te  tečajna politika ionako zadane procesom konvergencije EU. Na kraju je Rohatinskom i dao za pravo govoreći kako je dobro da guverner kao i HNB imaju plan za sprečavanje kreditnog sloma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, guverner HNB-a Željko Rohatinski jučer je na izlaganju o monetarnoj politici pred sudionicima financijske konferencije Tržišta novca kazao kako političari i njihovi ekonomski savjetnici potiču deprecijaciju tečaja, te dodao kako tečaj, koji stagnira u rasponu od 7,25 do 7,28 kuna za euro, predstavlja jedino sredstvo kojim monetarna politika može djelovati na inflaciju.

I.Ć. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara