Mesić o privatizaciji Sljemena

POSTUPAK utvrđivanja nezakonitosti u privatizaciji Sljemena je u pravnoj proceduri, treba ga dovršiti u što kraćem roku i utvrditi kako je došlo do privatizacije jer se čini da je sama prodaja obavljena zakonito, izjavio je predsjednik Republike Stjepan Mesić nakon današnjeg sastanka sa čelnim ljudima USKOKa i Državnog odvjetništva.

Mesić je to kazao prigodom svečanog otvaranja infrastrukturnih objekata u Industrijskoj zoni na Kukuljanovu nedaleko Rijeke.

Ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer i Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić izvijestili su danas Mesića o postupku utvrđivanja nezakonitosti u privatizaciji Sljemena, koje su im prijavili radnici i sindikat Sljemena.

Danas sam upoznat s činjenicama koje upućuju na moguća kršenja zakona, ali dok se to ne utvrdi u pravomoćnoj proceduri nikoga ne možemo optužiti, rekao je Mesić dodavši kako se dio tog posla odnosi na Državno odvjetništvo, dio na USKOK, a svoj dio posla obavljaju i policija, porezna uprava i još nekoliko institucija.

Predsjednik je ocijenio da je slučaj Sljemena, budući da nije jedini, pomogao u otkrivanju puno radnji koje su uzrokovale zatvaranje mnogih poduzeća i omogućile da se mnogi obogate jednim potezom pera.

Takvih poduzeća sigurno ima dosta, pa sve institucije koje su pozvane na djelovanje, od Državne revizije do USKOK-a, sada moraju obaviti svoj dio posla, rekao je Mesić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara