Mesić odgovorio Sanaderu na optužbe

Mesić odgovorio Sanaderu na optužbe
HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić u petak je u Salbzurgu odgovorio predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu na njegovu optužbu, da je hrvatski predsjednik u Muenchenu "slagao" da je HDZ glasovao protiv Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju RH i EU.

"Sanader vrijeđa, ali time govori o sebi. Po Sanaderu, očito su krivi brojači glasova u Saboru, koji izostanak njegovih zastupnika nisu pribrojili onima koji su glasovali za SSP. Moja logika nije takva, mislim da kritiziranje Sporazuma i kasniji odlazak s glasovanja znači protivljenje Sporazumu. Ali, ako Sanader uspije uvjeriti hrvatsku javnost da izostanak s glasovanja u stvari znači potporu Sporazumu, to će biti jedna novost u parlamentarnom životu. I to ne samo u Hrvatskoj", rekao je Mesić na novinarsko pitanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski predsjednik je na predavanju u Muenchenu rekao da "HDZ šalje različite signale - s jedne strane, njezini čelnici tvrde da njihova privrženost ujedinjenoj Europi ne dolazi u pitanje, no, kada se u hrvatskom parlamentu odlučivalo o ratifikaciji SSP-a, ta stranka je bila protiv".

Sanader je u četvrtak prosvjedovao zbog takve izjave, i rekao da "predsjednik Mesić napada i laže, jer HDZ nije glasao protiv SSP-a, već njegovi zastupnici nisu bili u sabornici".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara