Mesić odlikovao vojne policajce koji su bili u misiji u Afganistanu

Mesić odlikovao vojne policajce koji su bili u misiji u Afganistanu
PREDSJEDNIK Republike i Vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Stjepan Mesić posjetio je danas, pohvalio i odlikovao vojne policajce koji su se nedavno vratili iz mirovne misije u Afganistanu.

Uspješno ste završili zadaću koju vam je povjerila ova zemlja i Hrvatska vojska. Bili ste u misiji u kojoj se tražila izuzetna sposobnost, veliko znanje i iskustvo, a sve informacije koje dobivam od međunarodnih čimbenika samo su pohvale vama i cijeloj postrojbi, rekao im je predsjednik Mesić u zagrebačkoj vojarni Croatia.

Izvršili ste zadaću na koju Hrvatska može biti ponosna, rekao je dodavši da moramo biti sretni jer smo prošli bez gubitaka i ranjavanja.

Zapovjedniku hrvatskog kontingenta pukovniku Slobodanu Pandžiću uručio je pohvalnicu u kojoj je pohvalio sve pripadnike za visoko profesionalno obavljenu zadaću.

Redom hrvatskog trolista odlikovao je natporučnike Miru Kosa i Ivana Filipovića te satnika Ivicu Raguža.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medaljom za iznimni pothvat odlikovao je razvodnika Kristinka Bartolića i narednika Davora Pavlovića.

U ime pohvaljenih i odlikovanih predsjedniku se zahvalio pukovnik Pandžić.

Na svečanosti u vojarni Croatia bila je i ministrica obrane Željka Antunović sa suradnicima i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general Josip Lucić.

U misiji ISAF u Afganistanu koja je pod zapovjedništvom NATO-a, sada sudjeluje drugi kontingent hrvatske Vojne policije koji je nedavno otputovao u Kabul.

U prvom je kontingentu bilo 44 pripadnika Vojne policije od kojih su četiri bile žene.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara