Mesić osudio izgred u Vukovaru

U IZJAVI za medije za današnjeg posjeta Vojniću predsjednik Stjepan Mesić je osudio bacanje bombe na HSP-ove stranačke prostorije u Vukovaru, ocijenivši to terorizmom kojim se nijedan problem ne može riješiti.

"Svaki je takav teroristički čin za svaku osudu. A zbog čega se to dogodilo i tko je u tome sudjelovao trebaju utvrditi istražna tijela, a pravosuđe sankcionirati", rekao je Mesić. Takvi izgredi u područjima koja su bila zahvaćena ratom remete uspostavljeno mirno stanje, ocijenio je Mesić, govoreći o izgredu u Vukovaru.

Na pitanje o predsjedničkim izborima rekao je da njemu odgovara svaki datum izbora jer će on "ionako svakog protivnika pobijediti, jer zna što treba, a što ne treba napraviti u ovoj zemlji da bismo živjeli smirenije i civilizirano".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li u sadašnjem predsjedničkom mandatu griješio, rekao je da strateških pogrešaka nije bilo, dodavši da mu se kao pogreška uzima svojedobno umirovljenje generala.

"Da to nisam učinio, vojska bi se umiješala u politiku i pitanje je kako bi nam danas bilo", rekao je Mesić i dodao da je politika preozbiljna stvar da bi se njome bavili generali.

Također je rekao da će mu, ako pobijedi na predsjedničkim izborima, glavni izazovi biti djelovanje pravne države, izjednačivanje svih građana u pravima i interesima te prihvaćanje europskih standarda. Tako će i ulazak u Europu ići po logici stvari, zaključio je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara