Mesić podigao tužbu protiv Mikšića

STJEPAN MESIĆ podigao je tužbu protiv Borisa Mikšića zbog laži koje je Mikšić o njemu izgovorio tijekom predizborne kampanje. Mikšić je Mesića optužio kako je od francuske obavještajne službe dobio vilu na francuskoj rivijeri, nakon čega je Mesić najavio tužbu.

Mikšić je tada rekao kako se samo šalio, te kako je izjava proizašla iz njegovog "francuskog raspoloženja", a i mislio je kako se Mesić voli šaliti.

Mikšić je izjavio kako će Mesiću platiti "par lekcija golfa da se malo opusti, ako dođe do tužbe", te je dodao kako ispada da se Mesić stalno šali na račun drugih, no ne voli kada se radi o obratnoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je počasni konzul, vozi se s diplomatskim tablicama i laže da je predsjednik Republike dobio od Francuza vilu i misli da može ostati počasni konzul. Koja je to računica! I još kaže da se šalio." - komentirao je Mesić izjave Borisa Mikšića u predizbornoj kampanji najavljujući kako će ga smijeniti s mjesta počasnog konzula.

Nekoliko dana nakon toga Mikšić je podnio neopozivu ostavku na mjesto počasnog generalnog konzula Republike Hrvatske u St.Paulu u SAD-u.

Kako je za Index.hr potvrdila pročelnica Odjela za informiranje Danijela Barišić, predsjednik Mesić podigao je dvije tužbe protiv Borisa Mikšića, privatnu zbog klevete, te tužbu za naknadu štete u vrijednosti od 60 tisuća kuna.

Mesić je novac od odštete, koju će morati platiti Mikšić izgubi li na sudu, obećao uplatiti Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj u Zagrebu.

Građansku parnicu Mesić je povjerio zagrebačkom odvjetniku Čedi Prodanoviću.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara