Mesić: Pomoć Hrvatima u BiH i dalje preko državnih institucija

HRVATSKA želi pomoći BiH, kao i Hrvatima koji u njoj žive, no to će činiti isključivo kroz bosanskohercegovačke institucije, izjavio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u intervjuu novinskoj agenciji Federacije BiH FENA uoči dolaska u Sarajevo, kojeg u četvrtak prenosi bosanskohercegovački tisak.

"Svakako želimo pomoći i svim Hrvatima izvan Hrvatske pa i onima u BiH. Međutim, sve što se bude radilo u tom smjeru mora biti transparentno i ne može biti izvan institucija države BiH. Zato mislim da se vara svatko tko ima iluzije da će se u tom smislu nešto promijeniti", rekao je Mesić, najavljujući sjednicu Međudržavnog vijeća za suradnju Hrvatske i BiH koja će se u petak održati u Sarajevu.

Hrvatski je predsjednik rekao da je njegovo osobno mišljenje da se Hrvati u BiH moraju prepoznati kao konstitutivni narod u toj zemlji, a ne kao iseljenici, te naglasio da je u tom kontekstu predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović napravio "državnički potez" odlukom da ne glasa na izborima za Hrvatski sabor.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje zašto do danas nije rješen status luke Ploče, Mesić je rekao da je zbog toga veoma žalostan jer se radi o projektu od zajedničkog interesa za dvije države. Gradnja prometnog koridora 5c, po Mesićevu mišljenju, upravo zbog Ploča sada ima još veće značenje.

(Hina) rm dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara